In deze opleiding krijg je een overzicht van wat bouwknopen zijn (en wat er geen zijn) voor EPB en wanneer je ze kan berekenen. Naast de bouwfysische achtergrond leren we ook psi-waardes interpreteren, het risico op schimmelvorming inschatten via een thermische simulatie en de berekening van bouwknopen uitvoeren in functie van EPB. We gaan dieper in op de berekening van luchtlagen, een funderingsaanzet en de invloed van ramen en spouwhaken en andere niet-homogene lagen (vb. bij houtbouw) Tot slot leer je eigen berekeningen nakijken via een korte checklist.

In deze opleiding krijg je een degelijke achtergrond van en inzicht in bouwknoopberekeningen, maar voeren we geen oefeningen uit. Daarvoor verwijzen we naar de tweedaagse opleiding 'Berekening van bouwknopen voor EPB en PHPP'.


24/7 icoon

Volg deze opleiding op een moment dat jou het beste past!

Van zodra je ingeschreven bent kan je op elk moment van de dag deze opleiding volgen of verder zetten. Waar je bent maakt evenmin uit! Al onze opleidingen kan je volgen op een computer, smartphone of tablet. De enige vereiste is een verbinding met het internet!

Logo dienstverlener kmo-portefeuille

Deze opleiding kan je betalen met de kmo-portefeuille!


Logo VEA - Vlaams Energieagentschap

Permanente vormingsuren voor energieverslaggevers en architecten

Na het volledig doorlopen van deze opleiding ontvang je als energieverslaggever of architect 4u permanente vorming. We nemen geen tests of examen af.

logo "Lid van Pixii"

20% korting voor Pixii-leden!

Ben je nog geen lid?

Ontdek alle voordelen van een lidmaatschap bij Pixii >>