Vanaf een bepaalde diepte levert de bodem een constante temperatuur. Die eigenschap kunnen we gebruiken in open (koude/warmte-opslag) en gesloten systemen (geothermische warmtepompen) om gebouwen via een warmtewisselaar te verwarmen en te koelen. Dit maakt een geothermische installatie tot een uiterst duurzame bron voor verwarming en koeling, maar de bouwfysische en technische uitdagingen zijn niet min.

In deze cursus maak je kennis met de basisprincipes, open en gesloten systemen, de verschillende geothermische warmtepompen op de markt, en hun potentieel voor verwarming, koeling en opslag. We gaan in op software en berekeningsmethodieken om geothermische installaties te plaatsen, zonder de details te behandelen of berekeningen uit te voeren.

Wat zijn de aandachtspunten en risico's? Wat zijn de beste oplossingen voor collectieve woonvormen? Maak kennis met de theoretische onderbouw en de praktische toepassingen, toegelicht met tal van voorbeelden en cases uit de praktijk.

24/7 icoon

Volg deze opleiding op een moment dat jou het beste past!

Van zodra je ingeschreven bent kan je op elk moment van de dag deze opleiding volgen of verder zetten. Waar je bent maakt evenmin uit! Al onze opleidingen kan je volgen op een computer, smartphone of tablet. De enige vereiste is een verbinding met het internet!

Logo dienstverlener kmo-portefeuille

Deze opleiding kan je betalen met de kmo-portefeuille!


Logo VEA - Vlaams Energieagentschap

Permanente vormingsuren voor energieverslaggevers en architecten

De aanvraag tot toekenning van vormingsuren naar het volgen van deze opleiding is momenteel in aanvraag.

logo "Lid van Pixii"

20% korting voor Pixii-leden!

Ben je nog geen lid?

Ontdek alle voordelen van een lidmaatschap bij Pixii >>