*Foto's bovenaan van links naar rechts door: (1) BAST Architects & Engineers cv + Furnibo nv voor Stad Oostende (2) Wikihouse (3) KampC

Hoe kunnen we evolueren naar koolstofneutrale bouwmethodes? Afstappen van lineaire economische productiemodellen zal daarin een belangrijk aandeel hebben. Circulair denken, ontwerpen, plannen en handelen kan de ontzagwekkende carbon footprint van de bouwsector naar beneden halen, zeker als we erin slagen om materialen zo hoog mogelijk terug in de waardeketen op te nemen. Hoe kunnen robotisering en industrialisatie de efficiëntie in de bouwwereld verbeteren met bijvoorbeeld robots en drones?  

Laten we de natuur een handje toesteken, door nagroeibare materialen in te schakelen die CO2 opnemen en vasthouden in hun groeicyclus? En wat met printen - als dat kan gebeuren met milieuvriendelijke, herbruikbare materialen? 

 Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en dat proces kan nog versnellen door nationale en supranationale regelgeving, denk aan de Europese Green Deal. Nieuwe zakenmodellen haken zich hierop vast en innovatie blijkt veel meer dan buzzword te zijn in bedrijven die begrijpen hoe (bouw)materialen en -methodes, energie en klimaatneutraliteit op elkaar ingrijpen.

Volg deze Expert Session op een moment dat jou het beste past!

Van zodra je ingeschreven bent kan je op elk moment van de dag deze opleiding volgen of verder zetten. Waar je bent maakt evenmin uit! Al onze opleidingen kan je volgen op een computer, smartphone of tablet. De enige vereiste is een verbinding met het internet!

Deze opleiding kan je betalen met de kmo-portefeuille!

Vrije permanente vormingsuren voor energieverslaggevers en architecten

Na het volledig doorlopen van deze opleiding ontvang je als energieverslaggever of architect 6u permanente vorming. We nemen geen tests of examen af.

20% korting voor Pixii-leden!

Ben je nog geen lid?

Ontdek alle voordelen van een lidmaatschap bij Pixii >>